sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Ekilläkin on ne valosat hetket

Eki teki hirvimakkaraa ja eilen tukehutettiin ne savvuun.Tuli muuten hyvvää,mennee pilalle jos ois vielä parempaa.Tässä Ekin ohje!
Tappisarven Jouluhirven palavikyrsä

Ensiksi ostettaan metästäjän opas (38,90€)
Luvetaan opas.
Käyvvään metästäjätutkinnossa niin monta kertaa, että mennee läpi.
Maksettaan metästyskortti.
Mennään vallesmannin luo anomaan asseenostoluppaa.
Ota totistajia matkaan ainaki kaheksan, jotka valehtellee vallesmannille, että
oot muka luotettava.
Jos saat luvan, niin eiku pyssykauppaan. Osta pyssy, mieluummin hirvipyssy.
Hankkiuvvu hirviporukkaan. Se on heleppova. Porukkaan pääsee varmasti, jos ostaa vaikka sata hehtaaria hirven syömää männikkötä.
Seuraavaksi ammu hirvi!
Suolista ja nyle hirvi.
Ota etupäässä hirven takapäästä n. kolome killoo paistia ja jauha se lihamyllyllä.
Käy se kyllä hätätilanteessa hirven etupäästäkin (=lapa).
Jos naapurissa on sikala, houkuttele sieltä uuven kuun aikaan porsas (mieluummin ku karju) pihalle
ja ota siitä n. 800 rammaa kylykisiivuja (saa olla iliman kamaraa ja iliman karvoja).Tai osta kaupasta.
Jauha sijanlihat ja laita sammaan astiaan hirvijauheen kans.
Käy ostamassa valakosipulijauhetta ja laita semmonen ruokalusikallinen (ei enempää) jauhelihojen päälle
ripotellen. Sotke seosta sähkövatkaimen taikinakoukuilla aina välillä.
Käy ostamassa Cajun-maustetta. Ripottele sitä semmonen teelusikallinen sammaan joukkoon, eläkä unoha pippuriseosta noin ruokalusikallinen riittänee.
Käy ostamassa aromisuolaa. Sitä joukkoon pari ruokalusikallista. Laita vielä tavallista hienuva merisuolaa ruokalusikallinen.
Osta emmentaalijuustoraastetta. Laita sekkaan semmonen kourallinen. Hämmentele vatkaimella. Lissää rasvatonta maitoo 3-5 tesilitraa ja vatkaa.
Samalla kun lissäilet maitoo, ja vatkailet, lissää vielä reilut puolisen tesilitraa pottujauhoja.
Vatkaile sörsseli tasasesti sekasi.
Käy ostamassa sijan ohussuolta vähintään 5-6 metrijä ja osta lihamyllyyn makkarasuppilo.
Täytä sijansuoli lihamyllyn makkarasuppiloa käyttäen. Kieputtele niistä sopivan pituisia makkaroita.
Jos sulla ei satu olemaan savusaunaa, mee naapuriin ja laita siellä savusauna päälle.
Laita makkaraletkat saunan orteen ja lämmittele leppäpuilla kolomisen tuntia. Lämmön pittää olla  palavauksen ajan n. 100 astetta.
Huom: ennen makkaroitten palavaukseen laittoa töki hammastikulla muutama reikä joka makkaraan.
(se estää makkaroijjen poksahtamisen.)

Tämän makkaran valamistukseen ei sovi peltipönttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti